postheadericon Умения, които бебетата придобиват, от малки за килимчетата за игра за бебета

Специалните образователни постелки, килимчетата за игра за бебета могат да направят когнитивния процес на детето по-удобен и ефективен. В тази статия ще разгледаме по-подробно техните предимства и ще предложим на какво точно да обърнете внимание при избора.

Какви умения може да придобие  бебето с килимчето за игра за бебета

Можете лесно да комбинирате игри и учебни дейности. За да направите това, трябва да дадете на бебето възможност да прекарва време на килим за развитие. Такова обикновено, на пръв поглед, свободно време ще донесе много ползи на вашия син или дъщеря, а именно:

-подобряване на тактилното и визуално възприятие на нещата;

-развиват логическо мислене;

-направи координацията на движенията по-ясна и контролирана;

-спомагат за по-доброто разграничаване на цветовете и формите;

-развиват фини двигателни умения на ръцете;

-развиват паметта;

-развиват слуха;

-ще помогне за развитието на творчески умения.

Как да изберем правилно килимче за игра за бебета, развиваща постелка за дете

Днес магазините за детски стоки предлагат много възможности за играчки за деца от различни възрасти. Що се отнася до килимчетата за игра за бебета, те са два вида:

игрови и музикални. Килимчетата за игра за бебета са отличен избор за цялостното развитие на бебето, а музикалните килимчета, освен основните умения, необходими за пътуване в света на възрастните, ще дадат възможност на собственика си да усеща по-добре ритъма, да различава мелодиите, да подобрява слуха и изобщо да открият красотата на музикалното изкуство.

Развиваща постелка: от каква възраст да се използва

Следва да се вземат предвид критерии като възраст, височина и съществуващи умения на бебето при избор на килимчета за игра за бебета.

-Килимчета за игра за новородени. Продуктите от този тип са малки и компактни, удобно е да ги вземете със себе си на разходка, у дома в различни стаи или на гости. Дължината на канелката за най-малките обикновено е 70 см.

-Килимчета за игра за бебета от 3 до 9 месеца. През този период децата започват да се учат да се движат самостоятелно, да се преобръщат на една страна и да пълзят от точка А до точка Б. Ето защо такива килими се правят по-дълги (до 1,2 – 1,5 м), като по този начин осигуряват достатъчно място за децата пътувайте малко.

-Килимчета за игра за бебета от 9 месеца. Такива килими могат първо да служат като образователна играчка, а по-късно – като атрактивен елемент от интериора на детската стая. Има увеличени размери, чиято дължина е до 2 м.

Pin It

Leave a Reply

Архив