Archive for January, 2016

postheadericon Международен фестивал на маскарадните игри Сурва Перник 2016

International Festival of the Masquerade Games Pernik 2016

 
Уникални костюми, невероятна хореография, перфектни водещи. Огромна час от Западна България посети град Перник в дните между 29 и 31 Януари 2016 година.
Град Перник и площад “Кракра Пернишки” бяха изпълнени до краен предел с участници и зрители, милеещи за СУРВА. СУРВА 2016 в град Перник. Фестивалът, който е един от най-атрактивните, провеждани в цяла Европа.
Фестивалът, в който участие взеха 110 групи или над 6000 участника от България, Македония, Сърбия, Румъния, Малта, Русия, Молдова и много други страни.

Какво ли повече Ви занимаваме с писане, май е време да се насладите на снимките…

Pin It

postheadericon Лаптопи на промоция

kids notebookЛаптопът е нужен в днешно време, не само на родителите, но и на децата.

Бъдещето със сигурност децата ни ще учат на компютър. Уроците ще са представени по интерактивен начин, следователно по начин, по който лесно и бързо да се асимилират, ясно и точно да се възприемат.

Основна тенденция е уроците да бъдат представяни под формата на игри и занимавки, тъй като е доказано, че така по-лесно се учи взетия материал от учениците.

Връщаме се на компютрите, лаптопите и таблетите –  може ли детето Ви, ученик, да успее без да се готви допълнително вкъщи ? Отговорът е категоричен – НЕ.

Определено работата в училище не е достатъчна, затова трябва да подготвите компютър и за Вашите деца, да се готвят у дома, под Ваш родителски контрол.

Ако все още Вашето дете няма лаптоп, или ако има, но го ползват всички членове на семейството,  е хубаво да помислите за личен лаптоп за Вашето дете. В Интернет магазините се предлагат лаптопи на наистина добри цени, ежедневно ни заливат стотици промоции, което прави покупката на преносим компютър – лесна и удобна. Read the rest of this entry »

Pin It

postheadericon Как да изберем подходящ накит за мъже

mujka moda

Бижута за мъже

Как да изберем подходящ накит за мъже

Мислите ли, че бижутата са чисто дамска територия? Много мъже смятат така. Като цяло това се налага от факта, че първоначално жените са използвали различни накити, за да оформят косата си, да придържат различни дрехи и т.н., като постепенно към функционалната част на тези аксесоари се е добавило и разнообразието, и красотата. Read the rest of this entry »

Pin It

postheadericon Работата в екип е особено важна!

Работата в екип е особено важна! Вижте интересен пример…

silata na rabotata v ekip

Pin It

postheadericon Български тълковен речник

Book-iconИнтересен проект бе забелязан от писатели на детски сайт Hlape.net, а именно – български тълковен речник, изцяло онлайн.
Ето няколко думи и впечатления от първо лице. Още щом отворите сайт https://www.t-rechnik.info/ ще останете впечатлени от изчистения дизайн, опростен външен вид, както и това, че много лесно и бързо всеки би могъл да се ориентира в сайта.
Огромната база от данни, разполагаща с повече от 30 000 български и чужди думи, употребявани в Българския език би била в помощ на Вас, ученици, които имате нужда от разяснение значението на дадена дума.

Благодарение на азбучната подредба, намираща се най-горе, лесно ще достигнете до желаната дума, за която желаете да получите повече информация. Използвайки базата от данни лесно и достъпно ще разберете дори най-трудната дума, която към този момент не знаете какво означава.
Ето и пример, за да добиете по-лесна представа за това, как работи сайта:

Дума Описание
жаба мн. жаби, ж.

Дребно, безопашато земноводно животно с дълги задни крака за скачане и/или за плуване, най-често зелено или кафяво.
• Гръдна жаба. Болест на сърцето; стенокардия.

Примерът с думата “жаба” е показателен, че в детайли, лесно за асимилиране, бива обяснено в онлайн изданието
На кой би бил полезен този проект? Предимно на учениците в по-горни класове, както и на родителите, когато искат да научат подробна и допълнителна информация на дадена дума.
Важно е да знаете, че в проекта можете да пишете само и единствено на кирилица, тези от Вас, които ползват смартфони, задължително трябва да си инсталират кирилица. Ако напишете дума в търсачката на латиница, то няма да получите резултат.

В обобщение, съществуват доста онлайн речници – било то езикови, тълковни, правописни, но този ни впечатли с изчистения вид и лесната му употреба. Друг плюс на T-Rechnik.info е и това, че не изкачат досадни реклами, което е един лош показател на повечето родни проекти.

Pin It

postheadericon Имате ли си домашен любимец?

nehapeИмате ли си домашен любимец?Мечтаете ли за куче или коте?

Днес ще поговорим за един портал, предоставяш много полезна информация за това как да отглеждаме домашните любимци,  а именно nehape.com

Храната на домашните любимци е много важна, както и начинът на отглеждане. Ако трябва да сме честни, за да имате домашни любимци, трябва да се приготвите с няколко важни неща:

  • търпение
  • грижа
  • любов
  • време

Определено не всеки би могъл да гледа домашен любимец. Ако живеете в жилищен блок, с много други семейства, хубаво е първо да попитате домоуправителя дали има нещо против, тъй като куче или коте могат да създадат дискомфорт у съседите, следователно да се раздразнят от шумът, който кучетата вдигат.

При котетата този проблем не се наблюдава, т.е. по-лесно бихме могли да гледате коте, въпросът е какво животно искате да имате у дома.

Все по-модерно става отглеждането на влечуги в домашни условия. Не го препоръчваме, освен ако не го искате много силно.

Рибките – те пък изискват много грижа, но създават и невероятна красота и приятна атмосфера.

Папагалчетата също са добро решение, в случай, че желаете пернати домашни любимци.

Ако сте от тези, които все още не знаят какъв домашен любимец желаят, но искат със сигурност – могат да се ориентират, посещавайки порталът за животни, който посочихме по-горе.

Гризачите също са на почит в България. Можете да си закупите хамстери с въртележка, което е класическа комбинация. По този начин гризачът ще се забавлява и изразходва енергия, а за Вас ще остане насладата и вниманието, с което ще дарите домашните си любимци

Pin It

postheadericon Вицове за Деца от Виц Мания

детски вицовеВреме е за забавление. Представяме Ви вицове за деца, с които се надяваме, че ще се усмихнете!

Готови ли сте за няколко забавни вица?  Предлагаме на Вашето внимание три много интересни вица, които със сигурност ще Ви накарат да се засмеете.

Първият виц се разказва за една майка, която отишла да си прибере детето от детската градина и останала учудена за метода, чрез който ги пазят …
Maйĸa oтивa дa пpибepe дeтeтo cи oт дeтcĸaтa гpaдинa и ĸaĸвo дa види – вcичĸи дeцa в пяcъчниĸa cъc cмapтфoни, a лeлĸaтa cпи нa пeйĸaтa.
– Beднaгa ce cъбyдeтe, ĸaĸ нe ви e cpaм. He ви ли e cтpax, чe няĸoe oт дeцaтa щe избягa? – възмyтeнo cъбyждa мaйĸaтa yчитeлĸaтa.
– A, ĸъдe щe избягaт – пpи нac Wі-Fі имa caмo в зoнaтa нa пяcъчниĸa – нeвъзмyтимo oтгoвapя лeлĸaтa.

Вторият виц за днес е …

Две момченца си говорят:
– Моят баща е полицай и може да сгащи твоя!
– А моят баща е пощальон и може да сгащи майка ти!

Read the rest of this entry »

Pin It

postheadericon В подкрепа на мамите :)

В подкрепа на мамите 🙂

qko4

Pin It

postheadericon Спално бельо от SmartLiving

спално бельо

Ако си търсите луксозно спално бельо, то мястото е SmartLiving BG. Какво точно предлага този онлайн магазин?
В него ще откриете богато разнообразие от спални комплекти и спално бельо, продукти, характеризиращи се с изключително високо качество на най-ниски цени – 5D спални комплекти, Двуцветни спални комплекти, Единични спални комплекти, Луксозни спални комплекти, Протектори, Спални комплекти 100% памук, Спални комплекти с два плика, Одеяла и завивки, Калъфки и възглавници, Спални комплекти 6 части, Спални комплекти 4 части и много други.
Освен бельо за спалня, в сайта ще откриете още бизнес аксесоари и електроника за офиса, домакински електроуреди, обзавеждане за дома, включващо аксесоари за кухня, детска стая, баня и много други.
Достатъчно е да посетите сайт www.smartliving.bg и ще се уверите, че продуктите, които се предлагат са разнообразни, а цените – съобразени за родното потребление – изгодни. Специално внимание заслужава и раздел “промоции”, в който можете да намерите спално бельо на изключително атрактивни цени. Промоционалните артикули понякога надвишават дори 50 % от началната цена, което прави изключително приятно и изгодно пазаруването онлайн. Read the rest of this entry »

Pin It

postheadericon Софийски зоопарк – животни

Софийският зоопарк е една от най-добрите атракциите в София, който задължително трябва да посетите.

Той е сред Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз.

Понастоящем в софийската зоологическа градина се отглеждат огромен брой екзотични животни, както и много животни, които са характерни за българските земи. Read the rest of this entry »

Pin It
Архив