Archive for June, 2014

postheadericon Здравословно хранене при децата

zdravoslovno hranene pri decata
Хлапета, знаете ли, че здравословното и правилно хранене влиае пряко върху функциитен а мозъкъ, концентрацията и паметта? Знаете ли, че ако се храните правилно и с полезни и здравословни храни, то по-лесно ще можете да усвоявате информацията?
Какво означава това? Това означава, че тонусът Ви ще е по-добър, няма да Ви се спи, ще възприемате лесно уроците си, ще бъдете по-весели и жизнерадостни.

Всеки родител иска своите деца да бъдат здрави, да имат успехи в училище. В този ред на мисли Ви предлагаме няколко простички правила, които е желателно да спазвате. Съветите важат както за малки хлапета, така и за порасналите такива – т.е. за родителите.
Read the rest of this entry »

Pin It

postheadericon Празник на скейтбордистите

Снимка: Wikipedia

Снимка: Wikipedia

Скейтбордистите си имат празничен ден и това е 21 юни. Днес е денят в който всички запалени скейтборда могат да покажат умения, да тестват познанията, научени през годините.
Днешният 21 юни е обявен от Международната асоциация на скейбордистките компании IASC – асоциация, която включва основни дружества, участващи в скейтборд индустрията, марки и списания на международните дистрибутори, за Ден на скейтбординга (Go Skateboarding Day).
Любопитни факти относно това изкуство: Първият скейтбор е направен през далечната 1930-та година. Реално от тогава до ден днешен няма много видоизменения. Тогава скейтборда представлявал сърф с прикрепени четири колелца. Тогава, за разлика от днес, е било много опасно, тъй като колелата не са изработвани от полиуретан, а от дървени или метални материали и били много шумни (като лагерните колички).
Любопитен факт е, че скейтбордистите нямали право да карат своите скейтове от 1930 до 1960 година. След 60-тте години на миналия век обаче, той отново нашумял и младите започнали активно да го употребяват.

В Благоевград от средата на 2013 година има специални рампи, на които скейтбордисти могат да тестват уменията си, да експериментират и правят нови трикове.

Pin It

postheadericon Креативни чорапки за непослушни хлапета

На пазара се появиха много щури чорапи за тинейджъри с формата на индийски коноп (марихуана).
Ако сте хлапе, търсещо креативното, то насладете се на тази щура идея:
готини чорапки

Екипът на Hlape.net НЕ толерира изплозването на подобни вещества, но е “За” разчупената мода и креативните решения 🙂

Pin It

postheadericon Уникален детски стол

detski stol
Искате ли да зарадвате детето си? Можете да го сторите, като му закупите уникален детски стол.
Столът подхожда отлично за детската стая, за спалното помещение или за коридора. Сядайки веднъж на това мини кресло, то със сигурност детето ще се влюби и ще обича просто да си седи 🙂

Закачливите детски мебели са щуро решение и ги препоръчваме за всяко семейство. Столът е изработен от здрава конструкция и спокойно може да издържи тежестта на едно, две, три или повече хлапета на куп 😉

Ако сме Ви впечатлили и се интересувате дали в България някъде се предлага подобен тип стол, то можете да попитате в Sedni.bg

Търсете креативното, щурото, забавното. Направете ежедневието си шарено, щуро и разпучено.

Pin It

postheadericon Оцвети кученцето и неговата къщурка

Рисунка, която е предназначена за отпечатване с принтер и след това оцветяване с моливи, боички или фулмастери.

ocveti kuchenceto

 

За разлика от повечето картинки за оцветяване, тази трябва да бъде изпринтена. Ако имате затруднение с отпечатването ползвайте клавишната комбинация Control + P – по този начин лесно ще се визуализира бутон Принт и ще можете да отпечатате картинката.

 

Този тип картинки спомага развитието на въображението на децата, отключва креативизъм и различно мислене и възпроизвеждане на мозъчна дейност.

Pin It

postheadericon Нимбус – играчка за пораснали хлапета

Обичате ли да пътувате? Да изследвате и проучвате нови неща?

Ако отговорът на този въпрос е “Да”, то определено този концептуален автомобил ще Ви допадне.

 

Представяме Ви Nimbus

nimbus

Гледката от този автомобил е невероятна, това можете да видите от снимките, пуснати по-горе!

Pin It

postheadericon Светещ пластелин – нов хит при детските играчки

Тесто, излъчващо светлина, това е новият световен хит при детските играчки. За момента не знаем да се предлага в България, но сме сигурни, че скоро ще завладее и родния пазар.

И така, всяко дете обича светещите неща. В този случай можем да си направим светещи пръстчета, светещи сърчица, звездички и какво ли още не. Можете да си правите формички, по същия начин като с пластелин, но разликата е, че новите Ви произведения на изкуството ще светят в тъмното.

Любопитно е да  знаете, че съставките позволяват на новите обекти да светят и през нощта и през деня!

 

svetesht plastelin

снимка: funathomewithkids.com

Pin It
Архив