postheadericon С таблет на училище – скоро и в България

Оборудват училищата с таблети,  WI-FI и преносими компютри.

tableti_v_uchilishte

Все по – технологично става родното училище. Очаква се до две години в родните учебни заведения да се интегрират приложения, работещи на мобилни устройства, които приложения да облекчат значително учебния материал, да го направят по-лесно разбираем, интерактивен и достъпен за всички ученици.
Истината е, че почти всяко семейство днес има поне един таблет, което прави така, че децата знаят как да боравят с технологични джаджи. Не така стоят нещата с повечето преподаватели, за което се планират 560 милиона лева, които са необходими по предварителни данни за обучение на преподавателите.

“Вместо да пишем на ръка, ние пишем на таблет и когато вече всичко е готово го показваме пред целия клас”, обясни ученикът Стилиян.

“Не стоим само пред учебниците, а се и забавляваме”, разказа друга ученичка.
Към днешна дата почти няма училище, което да няма комютър, но навсякъде те се ползват предимно за специализирани часове като “Информатика”, “Програмиране” и други подобни.

Очаква се още тази есен системата с таблети и преносими компютри да бъде тествана в няколко училища, а до 2 години да навлезе масово в родните училища.
снимка: betakit.com

Pin It

Leave a Reply

Архив