postheadericon Пътуване със самолет – какво трябва да знаем, когато сме с бебе

Напоследък ставаме все по-мобилни. Летенето със  самолет става услуга,  която все по-често  предпочитаме. В България най-често използваната дестинация е София-Варна, но не малко се възползваме и от самолетните услуги до градовете Бургас или Пловдив.
polet_s_bebe
Големият брой българи, работещи зад граница, ползват ежемесечно самолетни услуги. Някои от пътниците обаче, са с дечица – бебета. Много майки и родители като цяло се притесняват и имат много въпросителни относно пътуването в самолет с бебе.

Именно и поради тази причина Ви предлагаме списък със съвети, които биха били от помощ.

На първо място, ако приемем, че сте майка с бебе, е добре да се свържете с авиокомпанията и да определите най-удобния момент за пътуване. Най-удобният момент зависи от това, дали сте бременна, или вече сте с малак мъник.

Най-важното е, че трябва да имате готовността да пътувате – самите Вие  да се чувствате готови.

Друг важен фактор е бебето да е здраво, да не е със запушено носле, да няма някаква настинка. Всички знаем, че често дечицата боледуват. В случай, че детето не е здраво, специалисти препоръчват да не се пътува. Запушен нос може да изравни налягането във вътрешното ухо, което може да бъде опасно.
Планирането на храненията по време на път е също много важен фактор. Старайте се храненето, сученето или даването на кашичка, да бъдат не в началото или края на полета.

Усетите ли детето да е неспокойно, можете да започнете да го кърмите. Важно при пътуването със самолет е да искате съдействие от стюардесите. Винаги са любезни и отзивчиви, а от опит казваме, че когато видят майка с дете, обръщат сериозно внимание и обгрижване.

И знайте, колкото е по-малко бебето, толкова по – лесно би пътувало в самолет! Ако децата са по-големи, тогава нещата се променят.

Задължително си закупете самолетни билети предварително! В последния момент вече никой не го прави!

В заключение ще Ви кажем, че когато детенцето е на 4-5 или шест + годинки, по летището е по-трудно, отколкото с бебе.  Налага се едно гонене по опашките, редене, а всички знаем, че дечицата са палавки и “щъкат” наляво и дясно 🙂

И така, ако Ви се налага да летите, спокойно можете да споделите отзив, след Вашият полет.

Pin It

Leave a Reply

Архив