postheadericon Как да проверяваме текст за грешки

Здравейте хлапета,pravopis

днес ще Ви издадем една тайна, чрез която ще можете лесно да проверявате за правописни грешки есетата си, домашните си работи, рефератите (за порасналите хлапета) и друго съдържание.

Става въпрос за едно уеб базирано приложение с наименованието СЛОВОРЕД. Повечето от Вас са го виждали, но тези от Вас, които все още не знаят за него, то могат да го разгледат от този адрес.

Какво точно прави впечатление на първо четене? Това, че сайтът е наистина изчистен, няма досадни реклами, изкачащи от ляво или от дясно, както и отгоре и отдолу, лесен е за употреба – достатъчно е само да изберете копи на желания текст, който искате да проверите и да пейстнете съдържанието в прозорчето, което виждате.


След това избирате бутон “Проверка” и Вашите грешки ще бъдат маркирани с червено.

Ако обичате да пишете, бързате и често допускате грешки, които водят до срам и излагации, то непременно обърнете внимание на СЛОВОРЕД, ПРАВОПИС.

Системата разпознава милиони словоформи и съдържа огромна база от данни на думи, за които дори не сте и чували в Българския език.

Дори сега, докато пишем този текст го проверяваме с тази опростена, но същевременно страшно полезна програмка.

Хубавото е да знаете, че не се инсталира, а всичко се случва чрез браузър, което е още един огромен плюс пред сложните платени софтуерни решения.

Slovored.com предоставя на Вашето внимание и тестове, чрез които да определите познанията си по чужди езици. Тези функционалности са за хлапетата – отличници, които не допускат грешки по правопис. Знаем, че има такива, макар и да са твърде малко.

 

Pin It

Leave a Reply

Архив