postheadericon Подаръци за новородено

ramka_bebe_magnitКогато се роди нов член на семейството, надпреварата за подаръци започва, но е важно да не се купува напразно.

Бебетата имат способността да центрират вниманието върху себе си, а за всеки близък е чест да се включи в надпреварата за подаръци. Разбира се, че не бихте могли да отидете с празни ръце, когато ви поканят да видите малкото същество за първи път.

Традицията повелява да се донесе нещо в дома на майката и бащата, а и вълнението е толкова силно, че не бихте допуснали въобще да пропуснете този момент. Въпреки че то още не разбира нищо от подаръци и трудно би могло да ги оцени, вие трябва да съобразите какво купувате.

Преди всичко проучете ситуацията. Възможно е семейството да не е успяло да си осигури всичко необходимо за новия член на семейството. Понякога средствата не достигат или пък няма време в цялата суматоха. Затова, ако им помогнете с покупката на вещ или играчка, свързана с развитието на детето, те ще ви бъдат повече от благодарни. За целта обаче ще трябва директно да ги питате, но може и да разчитате за съвет на човек, който добре ги познава.

Един такъв подарък, например, е активната гимнастика. Докато бебето започне да я ползва, ще отнеме 2-3 месеца, но тя е важна за растежа на бебето, а напоследък не е особено евтина. Може да се спрете и на килимче за игра, където новороденото също ще тренира уменията си да се движи, изследвайки картинките върху него. Сред особено практичните подаръци е шезлонг или люлка за бебе. В периода на коликите тези средства спасяват положението и майката ще ви споменава с добро често, когато се чуди как да го успокои.

Подаръци, на които родителите биха се зарадвали са също меко одеяло, спално чувалче, дневник за спомен или албум, отпечатъци за крачета и ръчички, посребрени прибори за хранене, касичка или луксозни кутийки за съхранение на кичур и зъбче.

Бихте могли, разбира се, да изненадате с ваучер на определена сума от някой бебешки магазин, откъдето семейството само ще избере съответните дарове. Тук обаче се губи моментът с искреното задоволство, което се чете в очите им, когато получат директно сюрприза, подбран от вас. Все пак крайната дума имате вие, но не забравяйте правилото – нека артикулите задължително да бъдат потребни на бебето.

Вижте нашите предложения за подаръци за най-малките.

Pin It

Leave a Reply

Архив