postheadericon Опасности, дебнещи децата ни, докато играят игри онлайн

primer_polucheno_platejnoЗдравейте хлапета и хлапетийки… Здравейте и Вие, родители, които четете Hlape.net
В тази статия искаме да Ви запознаем с един сериозен проблем, който все по-често ни тревожи, както и сигурни сме – Вас, а именно … игричките от Google Play, игричките от facebook и други подобни.

Към момента сме локазилирали два сериозни проблема, а именно:
1. Някой от игрите съдържат агресия – Хвърляйте по едно око тайничко на децата си за да видите какви игри играят…
Не ги оставяйте без надзор на компютърът или “умното устройство”.

2. Често децата ни, особенно тези, които са до 5-6 годишна възраст, които не могат все още да четат, правят покупка на разни щуротии от игри, тъй като самите игри са проектирани така, че да им изкачат диалогови прозорци, които да съобщават за неща от рода на: “купи си повече палачинки, струват само 5 долара” или пък купи си повече “животи” за дадената игра.

По отношение на втора точка, сигурно някой от Вас са дали таблета или смартфона на детето си, за да поиграе игрички. Успоредно с това, сте си наредили платежни модули и ей го на – както си седите спокойно на фотьойла идва отчет, че сте закупили нещо.

Съществуват още много проблеми, но тези два основни, са локализирани от група родители.
Ако някой иска повече детайли по отношение на точка 2 и какво точно се случва – може да остави коментар и ще го запознаем. Очакваме също така и Вашето мнение за опасността за децата ни от игричките онлайн и начините да се преборим с нея.
В обобщение – производителите на игри правят десетки хитрости, с които да Ви “примамят” да заплатите за нещо онлайн.
Бъдете внимателни.
Ако и при Вас се получи платежно, подобно на това от скрийншот-а, то можете да го обжалвате. Ние сме го правили и парите са възстановявани по сметките.

Pin It

Leave a Reply

Архив