postheadericon Бебешки Колички от Babyline.bg – по – добрият избор!

bebeshki kolichkiНовината, че в семейството се очаква нов член сигурно вече е обиколила всички Ваши роднини. Хиляди въпроси нахлуват в главата ви и се чудите дали ще успеете да отговорите на всички. Роднините вероятно се надпреварват да дават съвети как да обзаведете детската стая, какви дрешки да подготвите и не на последно място какво возило ще е по-добре да изберете. Тук ще дадем няколко съвета, които със сигурност ще могат Ви бъдат полезни при избор на правилна бебешки колички.
Имайте предвид, че когато започнете да обикаляте магазините с намерение да изберете най-доброто не само , че ще Ви заболят краката, но и сигурно ще главозамаете от видовете и модели, предлагани от различните производители. Затова е желателно да подредите приоритетите и да ги имате предвид при избор на по-добрата количка за Вашето бебе.
На първо място определете каква да бъде количката-лятна, зимна или комбинирана. Това зависи от факта, кога се очаква да се появи наследника Ви на бял свят. В зависимост от сезона ще предвидите и вида на возилото, което ще купите. Когато бебето е новородено поне до 5 месец то е в легнало положение. Ако бебето ще се роди в края на пролетта, то имайте предвид, че не е нужно да харчите излишни бебешки за бебешки кош, който да бъде с всички аксесоари, които предпазват от вятър, студ и т.н. Все пак когато разхождате малкото човече, то трябва да има достъп до въздух и много важен за бебета витамин D, чиито естествен източник е слънцето. Поради тази причина не бива да покривате с каквито и да било предпазни покривала или дъждобрани с прозорчета. Така детето Ви ще се чувства като в оранжерия, а това не е особено препоръчително, ако ще го разхождате в парка сред природата.
За неопитните родители това да защитят детето си от всичко и от всеки е абсолютно нормално. В това няма нищо лошо, но имайте предвид, че това е живо същество, а не кукла, която просто возите. Вярно е , че детенцето не може да каже какви са изискванията му, но за да осигурите едно максимално комфортно пребиваване в количката трябва да съобразите някои основни неща, които са свързани с правилната позиция на тялото в определената възраст. Както споменахме малко по-рано в статията постепенното изправяне в седнало положение на детенцето се случва след 5 месец. До тогава то е в изцяло легнало положение. Ако изберете количка, която да е механизъм за регулиране на позицията на тялото това е идеалното решение. Така ще можете един и същ кош да използвате докато малкото човече стигне етап да стои в седнало положение. Тези колички са изключително функционални, защото механизмът , с който разполагат има опция за легнало, полу-легнало и седнало положение. Просто трябва да избере правилната позиция, в която гръбчето на детенцето ще бъде в най-добра позиция.
Когато говорим за ценови диапазон голяма част от родителите са готови да изхарчат луди пари само и само да бъдат сигурни, че са избрали най-добрата количка за своя наследник. Ще опровергаем това. Скъпата такава не означава непременно, че сте направили най-правилния избор. Съветваме Ви да се водите от други приоритети, които са важни най-вече за сигурността, която осигурявате на бебето. Бебешката количка трябва да е много стабилна независимо на колко колела ще бъде –две или три, или четири когато става въпрос за количка за близнаци.
Изпробвайте я още в магазина. Имитирайте сами варианти на качване на бордюр, тротоар и т.н. Наклонете наляво или надясно. Независимо, че количката е празна веднага ще усетите нейната стабилност. Така ще прецените дали ще и гладувате нужното доверие за да возите мъничето си в нея. Пожелаваме успех в търсене на правилната бебешка количка!

Pin It

Leave a Reply

Архив