postheadericon Задачи

Добре дошли хлапета!
uchenicheska_duska

* Колко лъжици трябва да се поставят на масата,на която седят майка,баща и всичките им деца:
3 момчета,които имат по-една сестра,така,че за всеки да има лъжица?!

* Един охлюв трябва да изкатери стълб 10м.
За колко дни ще го изкачи,ако знаем,че за един ден той се качва 3м, а през нощта слиза 2м.

* В едно семейство има 6 деца.4 от децата имат по една червена блуза,а 5 от тях имат по една синя блуза.Колко са децата,които имат и синя,и червена блуза? Заповядайте отново!

* На рожденият ден на Пламен момчетата били 2 пъти повече от момичетата.3 от момчетата си тръгнали по-рано и броят на момчетата и момичетата се изравнил.Колко били момчетата в началото?

* В стая има три крушки. Извън стаята има три ключа. Вие сте извън стаята, не виждате нищо вътре, и лампите са загасени. Как с едно влизане можете да познаете кой ключ за коя лампа е?

* Един баща имал скъпоценен камък който тежал 40 грама. Един ден синът му си играл и го счупил. Когато бащата видял счупения камък решил да премери всяко парче. Вместо да се скара на сина си той му казал: – Няма значение че си го счупил. Сега пък със тези парчета мога да премеря всички мерки от 1 до 40 само с една везна и парчетата.
Въпросът е колко са били парчетата и по колко грама са тежали. Вариантите са няколко но се пита кой е най-оптималния (с най малко парчета)

Pin It

Leave a Reply

Архив