postheadericon Кога се прилага машинно и кога ръчно полагане на асфалт

Вашата асфалтова алея има ли пукнатини, в които вече забелязвате как израстват различни плевели? Случвало ли се е да се спънеш в някоя дупка на алеята си? Уморихте ли се да гледате грозната гледка, която с времето става още по-зловеща? Готови ли сте да вземете нещата в свои ръце и да действате?

Ремонтът, ако се извърши навреме, може да ви спести много главоболия по-късно. Важно е да се справите с тези дупки и пукнатини, преди да се превърнат в сериозни ями, които могат да компрометират целостта на вашата алея. Зависимост от проблемите, хубавата новина е, че има вариант да се справите и сами. Трябва да прецените и мястото, което трябва да се асфалтира .

Полагането на асфалт може да се случи машинно и ръчно. Машинното полагане се извършва от специализирани в работата по полагане на подобна настилка машини. То се прилага, при асфалтиране на големи площи , например цяла улица, паркинг, основа за жилищна сграда и т.н., така че машините да могат да работят спокойно. Обикновено това се случва с използването на топъл асфалт. Времето, нужно за работа, е по-дълго. Работната ръка също е повече.

Ръчното асфалтиране се налага, когато ще се асфалтира по-малък терен – тротоар, къса алея, малки по-размер дупки. Тук съответно не са ви нужни големи машини и толкова много хора, за да разрешите проблема. Можете да се справите и сами. Обикновено работата може да бъде свършена, използвайки студен асфалт. Студеният асфалт е по-икономичен – продава се в найлонови чували и можете да си закупите само нужното количество.

Ще ви бъдат нужни само няколко неща – ръкавици, лопата, метла, сух пясък, трамбовка и студен асфалт. Не е нужно трамбовката да бъде професионална – трябва ви нещо нещо, с което да набиете студения асфалт, така че да запълним дупката максимално плътно. Въоръжете се с търпение и се захващайте за работа!

Pin It

Leave a Reply

Архив