postheadericon Седем важни правила за успешен старт в детската градина!

hlape

За много родители в тези дни предстои едно сериозно предизвикателство – стартът на учебната година в детската градина. Първата голяма планина, която техните деца трябва да преминат, добре екипирани и мотивирани, за да успеят. Съвсем не малка част от отговорността пада и върху родителите, които са отговорни всичко да протече както трябва. Предлагаме ви 7 съвета, които биха били полезни за всички мами и татковци, които изпитват силна неувереност в избора на градина, в учителя, в това, дали детето им ще се справи. Несигурността във всичко по-горе изброено може да се разгледа и като неувереност в самите вас и избора ви, нали знаете? Не предавайте това на децата си.
– Ако избирате прекалено много, никога няма да успеете да постигнете никакви резултати. Избрали сте добра градина, близо до дома ви, паднала ви се е добра учителка, не търсете „по-доброто”, защото някой ви е казал нещо лошо за мястото, на което сте се доверили.
– В контекста на първия съвет, ако нещо не ви харесва, споделете го директно с хората от градината, а ако не намерите добър отклик, търсете кой да ви чуе и отстоявайте правата си. За съжаление, качеството на една система се определя от най-лошия, а не от най-добрия елемент. Една кисела лелка може да овкуси неприятно един иначе прекрасен и перфектен ден в градината. Бъдете активни, а не оставяйте всичко в ръцете на учителите.
– Важно е да обясните на детето си, че детската градина е по-различна от яслата и там сериозността е по-голяма. Детето трябва да е гордо, че това е нов стадий от развитието му.
– Купихте ли всичко необходимо за градината? Не допускайте компромиси, а ако нуждата ви е притиснала леко, можете да вземете заем online, като върнете всичко навреме на равни вноски и без лихва. Не си струва да страда детето ви, защото няма всички необходими неща за успешен престой в градината.
– Ако детето ви има притеснения от здравословно естество, както и специфични особености в развитието, хранителните навици, режима – споделете го с екипа на градината. Не си мълчете за тези неща, няма от кой друг да ги разберат, освен от вас.
– Не забравяйте да хвалите детето си и да го мотивирате, като проявявате интерес за случките от градината. Децата охотно разказват всичко, възползвайте се от това и дайте правилната оценка на всяко събитие от деня.
– Развивайте вашето дете, ако в градината ви предлагат допълнителни уроци или курсове, не пропускайте да го запишете. Важно е детето да изпитва увереност в себе и познанията си, дори и на такава крехка възраст.
Много бихме се радвали, ако сме помогнали за един успешен старт в детската градина, за щастливо детство, пълно с игри и много нови познания.
Внимание! В статията се предлагат услуги, подходящи за лица над 18 години!

Pin It

Leave a Reply

Архив