postheadericon Как да изберем подходящ накит за мъже

mujka moda

Бижута за мъже

Как да изберем подходящ накит за мъже

Мислите ли, че бижутата са чисто дамска територия? Много мъже смятат така. Като цяло това се налага от факта, че първоначално жените са използвали различни накити, за да оформят косата си, да придържат различни дрехи и т.н., като постепенно към функционалната част на тези аксесоари се е добавило и разнообразието, и красотата.

Като най-продавани бижута за мъже може да се посочат гривните, пръстените, ръкавели и различни верижки.

Предпочитани материали са злато, сребро, кожа и дърво. Разбира се, камъните също намират своето място, но като едва забележим детайл. Естествено е, че има изключения, но в масовия случай е така.

Какво трябва да вземетепредвид, когато купувате бижу за мъж:

Стилът на обличане – една елегантна гривна от метал ще бъде много подходяща, ако нейният получател носи костюми или поне се облича в по-официални дрехи.

Ръкавелите също са подходящ избор.

Пръстените са малко по-специална територия, тъй като тук има значение размера на бижуто, както и дали съответния човек изобщо носи пръстени. Ако все пак на ръката му има венчална халка, едва ли ще се режи да сложи още един пръстен, пък бил той и на другата ръка.

Колиетата са много специални за мъжете, ако носят, то на тях са закачени различни плочки, символизиращи нещо важно.

За по-спортните натури много подходящи са кожените гривни с метални елементи по тях – плочки, капси, дори фигурки. Относно пръстените, важат горните съвети.

Колиетата и тук може да бъдат от метална верижка в комбинация с различни плочки или символи, но са подходящи и кожените, както и дървените нанизи.

Очаквайте във втората част на темата още съвети как да изберете подходящо бижу за мъж.

Източник: stylezone.bg

Pin It

Leave a Reply

Архив