postheadericon Escape Room – новата мания за малки и големи хлапета и хлапетийки

hlape_net_escape_room

Escape Room – новата мания за малки и големи хлапета и хлапетийки.

Сигурно сте чували за “СТАИТЕ”?Може би сте чували приятели да споделят мнение от дадени стаи, които са посетили.

Ако искате да  излезете от вашето ежедневие, да влезете в друг свят, в паралелна реалност, то този тип стаи са точно за Вас.

Най-общо казано, стаите са загадъчни, целта е за 60 минути да избягате от нея.
Любопитно е, че времето започва да тече в момент, в който вратата “хлопне”, а вътре се озовете Вие с приятели и познати. Всяка стая в България представлява различен сюжет.

Почти никой не издава тайни от “стаите”, които е посетил. Факт е обаче, че когато посетите една стая, после искате да посетите и останалите.
Къде в България има ескейп рум?
В по-големите градове, като София(близо 50 стаи), Варна, Русе (Mystery Room – “Похитени” и Mystery Room – “Убийство”), Пловдив (Let me out,  Domus Rebus – The House of Cards), Благоевград (The Hut – хижата), Банско (Dextrophobia) и други.

Ако сте загадъчна личност, любопитна към нови неща, то това е мястото !
Любопитно е още, че някой клиенти не успяват да излязат в зададеното време, а други с лекота преминават през загадките и препятствията.

“В този тепърва прохождащ бизнес малцината, които го развиваме, не се възприемаме като конкуренти, не си крадем клиентите, а напротив – препращаме си ги и си помагаме. Стаите ни са различни като тематика, интериор, идея. Щом дадени групи от хората опитат при нас искат отново да играят и ги насочваме към другите стаи. Самите ние сме играли при конкурентите и си признаваме, че в единия случай останахме само на косъм от излизането. Те също са се пробвали на наш терен”, споделят Виктор и Валери, автори на стаи.

Този тип бизнес расте много бързо, да не кажем светкавично.

Ето и някой от интересните стаи в София: Кристалният череп, Vestigo, Puzzle Escape – Лекарският кабинет, Двоен агент, Escape Egypt, Ей Там, Стаята на хакера, Quest Games – Илюзия, Room 66, 3Key Rooms Детективът

Pin It

Leave a Reply

Архив